zorgkaart
Onze kliniek ontvangt een 9.7 uit 131 reviews op Zorgkaart Nederland
Feedback company reviews
Onze kliniek ontvangt een 9.3 uit 165 reviews op Feedback Company

Alles wat je moet weten over schaamlipcorrecties

Alles wat je moet weten over schaamlipcorrecties

Kiezen voor een schaamlipcorrectie is een persoonlijke keuze die meestal gemaakt wordt om zowel esthetische als functionele redenen. In deze blog willen we alle belangrijke aspecten van een schaamlipcorrectie belichten, zodat een eventuele keuze ervoor goed geïnformeerd en weloverwogen gemaakt kan worden.

Wat is een schaamlipcorrectie?

Een schaamlipcorrectie, ook bekend als labiaplastiek of schaamlipverkleining, is een cosmetische ingreep die gericht is op het veranderen van de grootte en/of vorm van de schaamlippen.

Waarom kiezen voor een schaamlipcorrectie?

Esthetische redenen

  • Symmetrie: Veel vrouwen kiezen voor een schaamlipcorrectie om asymmetrie van de binnenste schaamlippen te corrigeren, zodat de verhoudingen van de vulva weer meer in balans ogen.
  • Grootte: Sommige vrouwen ervaren ongemak of voelen zich ongemakkelijk door overmatig grote schaamlippen, wat kan leiden tot fysieke klachten en esthetische zorgen.

Functionele redenen

  • Ongemak: Grote schaamlippen kunnen ongemak veroorzaken tijdens fysieke activiteiten zoals sporten of fietsen. Met een schaamlipcorrectie kan dit ongemak meestal goed verholpen worden.
  • Pijn of irritatie: In sommige gevallen kunnen vergrote schaamlippen zelfs leiden tot pijn of irritatie, bijvoorbeeld tijdens het vrijen. Ook in dit geval kan een schaamlipcorrectie deze klachten vaak goed verhelpen.

Alles wat je moet weten over schaamlipcorrecties

De behandeling

Een behandeling begint altijd met een consult. Een uitgebreid consult met een ervaren arts is essentieel. Hier worden jouw wensen en verwachtingen besproken, en wordt er een realistisch beeld geschetst van wat mogelijk is en wat niet. Een schaamlipcorrectie behandeling wordt bij V-Klinieken altijd uitgevoerd onder lokale verdoving. De arts past de grootte of vorm van je schaamlippen aan volgens de vooraf besproken wensen. De operatie zelf is in de meeste gevallen binnen een uurtje klaar. Na de ingreep ga je naar een andere kamer waar je nog een half uur blijft liggen voor observatie. Als alles goed gaat, mag je lekker naar huis.

Herstel en nazorg

Een zorgvuldige opvolging van de postoperatieve instructies is erg belangrijk voor een snel en voorspoedig herstel. Dit omvat het vermijden van intense fysieke activiteiten gedurende enige tijd na de ingreep. Klik hier voor meer nazorg instructies. Verwacht niet direct resultaat na een schaamlipcorrectie. In het begin is het wondgebied meestal nog wat gespannen. Na een aantal weken zijn alle zwellingen en bloeduitstortingen verdwenen en zie je al goed resultaat. Het uiteindelijke resultaat is na enkele maanden zichtbaar.

Belangrijke overwegingen

Geen enkele chirurgische ingreep is geheel zonder risico’s. Afhankelijk van de operatietechniek, de kliniek en de uitvoerende arts loopt het risico op complicaties na een schaamlipcorrectie uiteen van 1 tot 30%. Bij V-Klinieken ligt dit complicatie risico al jaren onder de 1%.

Jouw keuze, jouw welzijn

Bij V-Klinieken geloven we in het empoweren van vrouwen om weloverwogen keuzes te maken die passen bij hun individuele behoeften en welzijn. Als je overweegt een schaamlipcorrectie te ondergaan staan onze ervaren artsen voor je klaar om al je vragen te beantwoorden en je te begeleiden in het keuzeproces.

Wil je meer weten over schaamlipcorrecties? Neem gerust contact met ons op voor een gratis en vrijblijvend consult. Bij V-Klinieken zetten we ons in voor persoonlijke zorg en streven we naar natuurlijke en bevredigende resultaten die passen bij jouw unieke wensen.

Contacteer ons vandaag nog voor meer informatie!