zorgkaart
Onze kliniek ontvangt een 9.7 uit 131 reviews op Zorgkaart Nederland
Feedback company reviews
Onze kliniek ontvangt een 9.3 uit 165 reviews op Feedback Company

Tepelcorrectie na bevalling

Wat is het?

Moederschap is een prachtige reis, maar soms gaat die reis gepaard met veranderingen in het lichaam die je ongemakkelijk kan vinden. Bij V-Klinieken bieden we graag oplossingen voor postpartum klachten, zodat je je weer je beste zelf kunt voelen na de bevalling.

Tepelcorrectie na bevalling

Post Partum klachten: veel voorkomende veranderingen na de bevalling

Na de bevalling ervaren veel vrouwen veranderingen in hun lichaam die variëren van fysiek tot emotioneel. Deze veranderingen zijn uniek voor elke vrouw en dus is persoonlijke zorg belangrijk. Enkele veelvoorkomende postpartum klachten zijn:

1. Veranderingen van de tepels

Na een bevalling kan het zijn dat de tepels veranderen van grootte of vorm. Denk bijvoorbeeld aan permanent grotere tepelhoven. Ook kan het zijn dat de tepels intrekken. Deze veranderingen komen door je hormonen die veranderen. Hoewel dit in de meeste gevallen geen ernstige medische aandoening is, kan het wel voor ongemak (zoals bij het geven van borstvoeding) of onzekerheid veroorzaken.

Onze ervaren artsen kunnen met nauwkeurige tepelcorrecties na een bevalling helpen om de gewenste vorm en symmetrie te herstellen. Deze behandeling mag je vanaf 2 maanden na de bevalling ondergaan, mits je geen borstvoeding geeft.

2. Veranderingen van de vagina

Het verlies van vaginale elasticiteit is een veelvoorkomende klacht na de bevalling, wat kan leiden tot een gevoel van mindere strakheid. Ook kan het zijn dat er tijdens de bevalling spieren zijn gescheurd of uitgerekt. Dit brengt allerlei ongemakken met zich mee zoals bijvoorbeeld minder gevoel tijdens het vrijen, luchtverlies uit de vagina, of geen tampons meer kunnen gebruiken.

Bij V-Klinieken bieden we gespecialiseerde behandelingen om de vaginale strakheid na een bevalling te herstellen en het seksuele welzijn te verbeteren. Je kunt een behandeling pas ondergaan als de menstruatie weer op gang is gekomen, en je geen borstvoeding meer geeft.

3. Littekens na de bevalling

Tijdens een bevalling kan de vagina inscheuren of ingeknipt worden. Soms geneest het litteken hiervan niet helemaal zoals je zou willen en kun je hier last van ondervinden. Ook kan dit invloed hebben op de elasticiteit van je vagina.

Dit kunnen wij voor je herstellen door middel van een littekencorrectie na een bevalling.

4. Veranderingen van de schaamlippen

Veranderingen in de schaamlippen kunnen voorkomen na de bevalling. Het kan bijvoorbeeld zijn dat door de uitrekking tijdens de bevalling, de schaamlippen asymmetrisch lijken. Ook kan de kleur of textuur van de schaamlippen veranderen door hormonale veranderingen. Voor sommige vrouwen kan het blijvende ongemak of gevoeligheid in het gebied rond de schaamlippen ervaren worden, wat het seksuele comfort kan beïnvloeden.

Onze deskundige chirurgen bieden op maat gemaakte schaamlipcorrecties na een bevalling om symmetrie te herstellen en eventuele ongemakken te verlichten. Je kunt een behandeling pas ondergaan als de menstruatie weer op gang is gekomen, en je geen borstvoeding meer geeft.

5. Femilift Behandelingen

Onze innovatieve Femilift behandelingen richten zich op het versterken van de vaginale wand, het verminderen van ongemak en het verbeteren van de algehele vaginale gezondheid. Een Femilift behandeling herstelt de vaginawand en verbetert de doorbloeding. Dit verstevigt en verstrakt de vaginawand. De vagina voelt nauwer en het gevoel bij vrijen wordt intenser. Deze behandeling is fijn als je (nog) geen operatie wilt.

Je kunt een Femilift behandeling na een bevalling pas ondergaan als de menstruatie weer op gang is gekomen, en je geen borstvoeding meer geeft. Femilift is ook een mooie behandeling om vaker te herhalen.

Tepelcorrectie na bevalling

Wat is een tepelcorrectie?

We onderscheiden drie indicaties of klachten die met een tepelcorrectie kunnen worden behandeld. Hoewel de behandeling van alledrie meestal een tepelcorrectie genoemd wordt, verschillen ze aanmerkelijk van elkaar.

  1. Ingetrokken tepels
  2. Grote/lange tepels
  3. Groot tepelhof

Bij de eerste indicatie hanteren we een korte ingreep waarbij gebruik wordt gemaakt van een piercing door de tepel, die tegen wordt gehouden door het ringetje dat aan de buitenkant van de tepel wordt geplaatst. Hierdoor wordt de tepel als het ware opnieuw gepositioneerd.

De andere twee indicaties vereisen een andere, maar nog steeds relatief kleine ingreep.

Is een tepelcorrectie voor jou geschikt? Meestal wel, maar tijdens een gratis vrijblijvend consult kan dit pas bepaald worden, omdat iedere tepel weer anders is.

Voordelen van onze behandelingen

  • Gemakkelijker borstvoeding geven: Na een correctie van ingetrokken tepels zal de tepel weer naar buiten staan waardoor het voor je baby makkelijker is om te drinken. Ook vergroot deze correctie de kans op het kunnen geven van borstvoeding als je last hebt van ingetrokken tepels. De melkkliergangetjes worden met deze ingreep niet doorgesneden.
  • Herstel van Zelfvertrouwen: Als je je cosmetisch stoort aan je tepels, kan je zelfvertrouwen vergroot worden na een tepelcorrectie. Zo ben je weer blij met wat je in de spiegel ziet.

Oplossingen die passen bij jouw unieke behoeften

Bij V-Klinieken geloven we in gepersonaliseerde zorg. Onze ervaren artsen staan klaar om samen met jou de beste oplossing te vinden voor jouw specifieke (post partum) klachten. We begrijpen dat deze klachten niet alleen fysiek, maar ook emotioneel impact kunnen hebben, en daarom bieden we een ondersteunende en vriendelijke omgeving.

Waarom kiezen voor V-Klinieken?

  • Expertise: Onze chirurgen zijn gespecialiseerd in cosmetische ingrepen die zich richten op de unieke behoeften van vrouwen.
  • Persoonlijke Zorg: We luisteren naar jouw wensen en zorgen, en bieden op maat gemaakte oplossingen.
  • Veiligheid: V-Klinieken staat voor hoogwaardige zorg en veiligheid, met geavanceerde medische faciliteiten.
  • Resultaten: Onze behandelingen zijn ontworpen om natuurlijke en mooie resultaten te leveren, zodat je weer vol zelfvertrouwen kunt stralen.

Neem contact op met V-Klinieken voor persoonlijk advies

Herontdek je zelfvertrouwen en je eigen lichaam met de ondersteuning van V-Klinieken. Neem vandaag nog contact met ons op voor een consult en ontdek hoe wij jou kunnen helpen bij het aanpakken van postpartum klachten. Je verdient het om je beste zelf te zijn.

FAQ

Hou ik na een ingetrokken tepelcorrectie nog gevoel in mijn tepel?

Jazeker. Mede afhankelijk van de gebruikte operatietechniek kan in de meeste gevallen het gevoel in de tepel intact blijven.

Kan ik na een tepelcorrectie nog borstvoeding geven?

Ja, dat kan. Bij de door ons gehanteerde operatietechniek is het bijna altijd mogelijk na een tepelcorrectie de functionaliteit van de tepel intact te houden en kun je gewoon borstvoeding geven na een bevalling.

Waarom voor V-Klinieken kiezen?

Wij richten ons uitsluitend op schaamlip- en tepelcorrecties. Onze artsen zijn allen in Nederland opgeleid en zeer ervaren in hun vakgebied. Daarnaast is bij V-Klinieken het gehele ondersteunende team, van receptionistes tot operatieassistenten, volledig gespecialiseerd in de zorg rondom schaamlip- en tepelcorrecties. Onze kennis en ervaring maken het verschil.

Hier vind je ons:

V-Klinieken Leiden
Mary Beystraat 5-7
2324 DK Leiden

V-Klinieken Naarden
Ijsselmeerweg 100, Waterfront Naarderbos p2 - achterzijde gebouw
1411 DL Naarden

T: +31 (0)88 - 0042702
E: info@v-klinieken.nl