zorgkaart
Onze kliniek ontvangt een 9.7 uit 131 reviews op Zorgkaart Nederland
Feedback company reviews
Onze kliniek ontvangt een 9.3 uit 165 reviews op Feedback Company

Clitoriscapuchon correctie

Wat is het?

Naast de grote schaamlippen en kleine schaamlippen, bestaat de vulva ook uit een clitoriscapuchon (ook wel genoemd: clitoriskap, clitorishoed, clitorishuid, en in het Engels clitorishood). Wanneer zich daar overtollige huid bevind, kun je daar last van hebben.

Clitoriscapuchon correctie

Bij vergrote kleine schaamlippen is er vaak ook vaak overtollige huid van de clitoriscapuchon. Om een fraaie balans te houden tussen de kleine schaamlippen en de clitoriskap wordt in dergelijke gevallen een correctie van de kleine schaamlippen gecombineerd met een correctie van de clitoriscapuchon.

Wanneer het formaat, de vorm of symmetrie van je clitoriskap niet in verhouding tot je lichaam of tot je kleine schaamlippen is, kan dat storen. Het kan fysiek storen, bijvoorbeeld met lopen, sporten, fietsen of vrijen. Maar kan je ook belemmeren in je vrijheid, bijvoorbeeld bij het dragen van badkleding in het zwembad of op het strand, tijdens sporten waarbij strakke kleding gedragen wordt, of tijdens intiem contact.

Kleine ingreep

Over het algemeen is een clitoriskapcorrectie een relatief kleine ingreep die onder lokale verdoving wordt uitgevoerd. Dit betekent dat je niet onder narcose gaat. Voor de ingreep wordt het gebied verdoofd, van de behandeling zelf voel je daardoor niets. De verdoving werkt tot ruim na de ingreep. Daarna zal het wel een aantal dagen pijnlijk aanvoelen. Met Paracetamol is deze pijn redelijk goed te onderdrukken.

Overweeg jij een clitoriscapuchoncorrectie? Of wil je weten wat de andere mogelijkheden zijn en welke ingreep voor jou het meest geschikt is? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend consult.

Behandeling

Clitoriscapuchon correctie

Hoe verloopt een ingreep?

Een behandeling begint altijd met een gratis vrijblijvend consult. Hieronder beschrijven we de vervolgstappen van een schaamlipcorrectie.

Wanneer je binnenkomt, meld je je aan bij de receptie. Het kan zijn dat de arts vooraf medicatie voorgeschreven heeft. Dit heb je al opgehaald bij de apotheek en meegenomen naar de kliniek. In de kliniek neem je de medicatie in (indien voorgeschreven door de arts) en krijg je verdovende crème met instructies. De verdovende crème zal het gevoel van de verdovingsprikjes verzachten. Neem gerust plaats met een kopje koffie of thee, want de crème heeft ongeveer drie kwartier nodig om in te trekken, daarom vragen we je eerder aanwezig te zijn.

De assistent zal je vervolgens uit de wachtkamer halen en naar de behandelkamer begeleiden. Daar kun je je ontdoen van je onderkleding. In de behandelkamer staat het team voor je klaar. Je wordt gevraagd voor de stoel te gaan staan, waar de arts een foto zal maken. Daarna worden eventuele vragen beantwoord en wordt de ingreep kort besproken.

Hierna neem je plaats in de stoel en begint de ingreep. Je wordt steriel afgedekt en krijgt een paar prikjes om het gebied plaatselijk te verdoven. Na de ingreep ga je naar een andere kamer waar je nog een half uur blijft liggen voor observatie. Als alles goed gaat, mag je lekker naar huis.

Voor en na

Clitoriscapuchon correctie
Schaamlipverkleining + clitoriskapreductie

 

Clitoriscapuchon correctie
Schaamlipverkleining + clitoriskapreductie

 

Clitoriscapuchon correctie
Schaamlipverkleining + clitoriskapreductie

FAQ

Hier vind je ons:

V-Klinieken Leiden
Mary Beystraat 5-7
2324 DK Leiden

V-Klinieken Naarden
Ijsselmeerweg 100, Waterfront Naarderbos p2 - achterzijde gebouw
1411 DL Naarden

T: +31 (0)88 - 0042702
E: info@v-klinieken.nl