Feedback company reviews
Op Feedback Company ontvangt onze kliniek een 9.3 uit 163 reviews

Femilift

De Femilift is een moderne, veelzijdige, minimaal invasieve poliklinische behandeling die optimale resultaten levert bij verschillende vrouwelijke klachten.

Wat is het?

Femilift

De Femilift is een moderne, veelzijdige, minimaal invasieve poliklinische behandeling die optimale resultaten levert bij verschillende vrouwelijke klachten, ongeacht leeftijd of levensfase. De Femilift gebruikt een innovatieve CO2-lasertechnologie om het vaginale weefsel licht te verwarmen, waardoor de vezels samentrekken en de vorming van nieuw collageen wordt gestimuleerd. De behandeling is snel, pijnloos, veilig en zeer effectief bij;

1. Vaginale droogheid

Deze klacht kan optreden bij vrouwen tijdens, of na de menopauze. De klacht wordt veroorzaakt door een veranderende hormoonhuishouding, met name door de verminderde aanmaak van het hormoon oestrogeen. Hierdoor wordt de huid van de vagina dunner, droger en gevoeliger. Dit wordt vulvovaginale atrofie genoemd. Als gevolg hiervan kan gemeenschap als pijnlijk ervaren worden. Ook treedt hierdoor soms bloedverlies op.
Door droogte is de vagina tevens gevoeliger voor vaginale infecties.

Wat doet een Femilift behandeling hiertegen?
De vaginawand wordt hersteld en het zorgt voor een betere doorbloeding. Dit bevordert de aanmaak van gezond weefsel en normaliseert de PH-waarde in de vagina. De vaginawand wordt er weer steviger door. Gemeenschap zal minder gevoelig worden en de kans op vaginale infecties vermindert.

2. Ongewenst urineverlies

Stressincontinentie is de meest voorkomende vorm van ongewenst urineverlies. Dit gebeurt over het algemeen wanneer er extra druk wordt uitgeoefend op het buikgebied. Voorbeelden hiervan zijn lachen, niezen, hoesten en sporten. De oorzaak is een verslapping van het ondersteunende weefsel van de plasbuis en gebrek aan kracht in de sluitspier van de urinebuis, omdat de ondersteunende bekkenbodem verzakt is. Veel vrouwen denken dat stressincontinentie alleen voorkomt bij oudere vrouwen, maar het komt ook regelmatig voor bij jonge vrouwen en dan met name jonge moeders.

Wat doet een Femilift behandeling hiertegen?
Een Femilift behandeling behandelt het gehele gebied; het geeft de urinebuis meer steun, de vaginawand wordt steviger (dikker) door de behandeling en het versterkt de bekkenbodem. Een femilift behandeling zal de symptomen verbeteren en in veel gevallen zelfs geheel verhelpen.

3. Vaginaverstrakking

Gedurende het leven ondergaat het lichaam van elke vrouw veranderingen. Dit geldt ook voor haar vagina. Oorzaken hiervan zijn bijvoorbeeld een bevalling of hormonale verandering. Dit kan klachten veroorzaken zoals een wijder en zwaarder gevoel van de vagina en het ervaren van minder sensitiviteit bij gemeenschap.

Wat doet een Femilift behandeling om de vagina te verstrakken?
Een Femilift behandeling herstelt de vaginawand en verbetert de doorbloeding. Dit verstevigt en verstrakt de vaginawand. De vagina voelt nauwer en het gevoel bij vrijen wordt intenser.

Hoe kom ik er achter of een Femilift behandeling werkt voor mij?

Tijdens een eerste consult bespreekt u met onze cosmetische gynaecoloog drs. Haartsen wat uw klachten zijn. Dit consult is geheel kosteloos en vrijblijvend. Drs. Haartsen voorziet u van alle benodigde informatie over de Femilift behandeling en het hersteltraject. Uiteraard bespreken we uw verwachtingen en kunt u al uw vragen stellen, zodat u precies weet wat u van de behandeling kunt verwachten.

Het is mogelijk om na het consult en de afspraak direct de eerste Femilift behandeling te ondergaan. Wanneer u dit eventueel wenst, vragen we u dit aan te geven bij het maken van de eerste afspraak. U kunt dit uiteraard ook beslissen tijdens het consult. Let op: deze behandeling voeren we alleen uit in onze vestiging in Leiden.Femilift

Behandeling

Femilift

Hoe ziet een Femilift behandeling er uit?

Een Femilift behandeling is een korte laserbehandeling van maximaal 15 minuten. Vóór de behandeling wordt er een verdovende spray aangebracht.

Tijdens de behandeling wordt er een hygiënische sonde, ook wel probe genoemd, in de vagina ingebracht. Dit doen wij om het weefsel zo voorzichtig mogelijk te behandelen. Voorafgaand aan de eerste behandeling schaft u een eigen persoonlijke probe aan. Deze probe kunt u meenemen en bij uw vervolgbehandelingen weer gebruiken.

Tijdens de behandeling wordt de probe 360 graden gedraaid. Zo behandelen we de gehele vaginawand. De behandeling is vrijwel pijnloos, wel kunt u een gevoel van warmte ervaren. Deze warmte ontstaat doordat de vezels in in de diepere huidlaag geactiveerd worden door de laserstraal. Dit stimuleert uw huid om nieuw collageen aan te maken. Hierdoor wordt de vaginawand steviger en zullen uw klachten verminderen. Al na de tweede behandeling merkt u verschil.

Voor het beste en meest duurzame resultaat raden wij 3 à 4 behandelingen aan, bij voorkeur met een tussenpoos van 6 weken. Daarna adviseren wij u eens per jaar terug te komen voor een onderhoudsbehandeling om het werkzame effect te behouden.

Hoe lang duurt het herstel van een Femilift behandeling?

Bij de Femilift behandelingen hoeft u geen rekening te houden met hersteltijd. U kunt direct uw dagelijkse routine weer oppakken.

U kunt tot 7 dagen na de behandeling klachten van waterige of bloederige afscheiding ervaren. Dit is normaal. Gebruik bij vochtverlies maandverband, het gebruik van tampons wordt afgeraden.

U kunt de eerste dag een licht branderig gevoel ervaren bij toiletbezoek. Wij adviseren u de eerste 3 tot 7 dagen (zolang u nog afscheiding heeft) seksueel contact te mijden en de vagina niet inwendig te spoelen.

Wat kost een Femilift behandeling?

De eerste behandeling kost €785,-. Daarbij dient u de eerste keer ook een persoonlijke probe (opzetstuk) aan te schaffen à €175,-.

De vervolgbehandelingen kosten €525,- per behandeling.

Wordt een Femilift behandeling vergoed door mijn verzekering?

Helaas wordt een Femilift behandeling niet vergoed door de zorgverzekering

Samenvattend

Duur van behandeling: 10 à 15 Minuten per behandeling
Anesthesie: Verdovende spray
Hersteltijd: Geen
Pijnniveau (1/10): 2 (=vrijwel geheel pijnloos)
Behandellocatie: V-Klinieken Leiden
Behandelaren: drs. J. Haartsen

De kosten:

Consult Gratis
Eerste behandeling € 785
Vervolgbehandeling € 525
Persoonlijke probe (eenmalig) € 175

Moet ik verder nog iets weten?

Ja, heel belangrijk: houd er rekening mee dat de Femilift behandeling niet door kan gaan als u hevig menstrueert. Bij minimaal bloedverlies, zoals veel vrouwen ervaren bij de eerste of laatste dag van de menstruatie, kan de behandeling wel plaatsvinden.

Deze behandeling kan alleen worden uitgevoerd in onze vestiging in Leiden.

FAQ

Hier vind je ons:

V-Klinieken Leiden
Mary Beystraat 5-7
2324 DK Leiden

V-Klinieken Naarden
Ijsselmeerweg 100, Waterfront Naarderbos p2 - achterzijde gebouw
1411 DL Naarden

T: +31 (0)88 - 0042702
E: info@v-klinieken.nl