Feedback company reviews
Op Feedback Company ontvangt onze kliniek een 9.3 uit 163 reviews

Perineum huid correctie

Soms zit er overtollige huid bij het perineum bijvoorbeeld na een bevalling. Dit kunnen wij verhelpen.

Wat is het?

perineum huid correctie2

Overtollige huid bij het perineum kan voorkomen na een bevalling, vooral als er episiotomieën (inknippen) of spontane inscheuringen optreden tijdens het geboorteproces. Dit kan op verschillende manieren gebeuren:

  1. Episiotomie: Een episiotomie is een chirurgische incisie die soms wordt uitgevoerd tijdens de bevalling om de opening van de vagina te vergroten en het geboorteproces te vergemakkelijken. Deze procedure wordt meestal uitgevoerd als de arts of verloskundige denkt dat er anders ernstige inscheuringen kunnen optreden. Na genezing kan het weefsel rond het perineum soms wat losser aanvoelen dan voorheen.
  2. Spontane inscheuringen: Tijdens de bevalling kan het perineum spontaan inscheuren als gevolg van de druk van het hoofd van de baby tijdens het passeren door het geboortekanaal. De ernst van de inscheuring varieert van klein tot meer uitgebreid. In sommige gevallen kan er na genezing overtollige huid ontstaan.

Overtollige huid in het perineumgebied kan ook voorkomen bij vrouwen die nooit zijn bevallen. Dit kan verschillende oorzaken hebben, waaronder:

  1. Gewichtsverlies: Na significant gewichtsverlies kan overtollige huid ontstaan in verschillende delen van het lichaam, inclusief het perineumgebied.
  2. Veroudering: Net zoals bij andere delen van het lichaam, kan de elasticiteit van de huid in het perineumgebied afnemen naarmate je ouder wordt. Dit kan leiden tot het ontstaan van overtollige huid.
  3. Genetische aanleg: Sommige vrouwen hebben van nature een aanleg voor overtollige huid, ongeacht of ze zijn bevallen of niet. Dit kan te maken hebben met genetische factoren die de elasticiteit en de structuur van de huid beïnvloeden.

Wat zijn de klachten?

Overtollige huid in het perineumgebied kan verschillende gevolgen hebben, waaronder:

  • Esthetische zorgen: Overtollige huid kan esthetisch onaangenaam zijn en het zelfbeeld beïnvloeden.
  • Functionele zorgen: Overtollige huid kan ongemak veroorzaken tijdens activiteiten zoals zitten, lopen, en geslachtsgemeenschap. Het kan ook leiden tot hygiëneproblemen.

Kan deze behandeling gecombineerd worden?

Ja, dat kan. We voeren de perineum huid correctie vaak uit in combinatie met een binnenste schaamlipcorrectie, of met een littekencorrectie van het perineum. Ook kan deze behandeling gecombineerd worden met een vaginaverstrakking.


Boek een consult

Behandeling

Hoe verloopt een ingreep?

Een behandeling begint altijd met een gratis vrijblijvend consult. Hieronder beschrijven we de vervolgstappen van een perineum huid correctie.

Wanneer je binnenkomt, meld je je aan bij de receptie. Het kan zijn dat de arts vooraf medicatie voorgeschreven heeft. Dit heb je al opgehaald bij de apotheek en meegenomen naar de kliniek. In de kliniek neem je de medicatie in (indien voorgeschreven door de arts) en krijg je verdovende crème met instructies. De verdovende crème zal het gevoel van de verdovingsprikjes verzachten. Neem gerust plaats met een kopje koffie of thee, want de crème heeft ongeveer drie kwartier nodig om in te trekken, daarom vragen we je eerder aanwezig te zijn.

De assistent zal je vervolgens uit de wachtkamer halen en naar de behandelkamer begeleiden. Daar kun je je ontdoen van je onderkleding. In de behandelkamer staat het team voor je klaar. Je wordt gevraagd voor de stoel te gaan staan, waar de arts een foto zal maken. Daarna worden eventuele vragen beantwoord en wordt de ingreep kort besproken.

Hierna neem je plaats in de stoel en begint de ingreep. Je wordt steriel afgedekt en krijgt een paar prikjes om het gebied plaatselijk te verdoven. Na de ingreep ga je naar een andere kamer waar je nog een half uur blijft liggen voor observatie. Als alles goed gaat, mag je lekker naar huis.

Voor en na


Voor en na V-Klinieken labium en perineum huid
Schaamlipreductie + perineum huid correctie

FAQ

Hoe kan ik jullie bereiken na een behandeling?

Tijdens kantooruren (09:00 – 17:00 uur) kun je ons bereiken op: 088 – 0042 702 Buiten kantooruren bel je voor spoedgevallen het noodnummer dat wij je na de behandeling meegegeven hebben. De dienstdoende arts is 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar. Indien je onze voicemail krijgt, graag inspreken wie je bent en op welk telefoonnummer je bereikbaar bent en wij bellen zsm terug.

Hoe lang blijft het resultaat van de schaamlipcorrectie?

Een schaamlipcorrectie is in principe een eenmalige ingreep, het resultaat blijft de rest van je leven.

Kan de operatie plaatsvinden als ik ongesteld ben?

Zeker, de operatie kan gewoon doorgaan als je ongesteld bent. We kunnen ons voorstellen dat het voor jou misschien ongemakkelijk voelt, maar het is absoluut niet nodig om de behandeling hiervoor uit te stellen. Wel vragen wij je maandverband te dragen tijdens de herstelperiode, en geen tampon te gebruiken.

Kan ik een tampon gebruiken na een schaamlipcorrectie?

Tampons kunnen voorzichtig geplaatst worden vanaf 4 weken na de behandeling. Het is belangrijk het jonge wondgebied schoon te houden dus zorg ervoor dat je de tampons regelmatig wisselt.

Moet mijn huisarts ingelicht worden?

Na de behandeling krijg je per mail een brief voor je huisarts toegestuurd. Wij sturen deze brief alleen aan jou. Deze brief kun je doorsturen aan jouw huisarts, daartoe ben je echter niet verplicht.

Na hoe veel tijd kan ik weer aan het werk?

De meeste mensen gaan na een dag of 5 weer aan het werk. Dit is wel afhankelijk van het soort baan dat je hebt. Een rustige kantoorbaan kan uiteraard sneller dan een lichamelijk zware en intensieve baan. Je mag daarna ook wel weer licht huishoudelijk werk doen. Zware lichamelijke inspanning (ook tillen) mag de eerste twee weken niet. De genoemde termijnen zijn gemiddelden; het kan best zijn dat jij je sneller weer fit voelt of dat het herstel juist wat langer duurt.

Waarom kiezen voor V-Klinieken?

Wij richten ons uitsluitend op schaamlip- en tepelcorrecties. Onze artsen zijn allen in Nederland opgeleid en zeer ervaren in hun vakgebied. Daarnaast is bij V-Klinieken het gehele ondersteunende team, van receptionistes tot operatieassistenten, volledig gespecialiseerd in de zorg rondom schaamlip- en tepelcorrecties. Onze kennis en ervaring maken het verschil!
Drs. Joke Haartsen legt uit:

Wanneer mag ik weer seks hebben?

Ongeveer 6 weken na een schaamlipcorrectie is het weer mogelijk om geslachtsgemeenschap te hebben. Tot die tijd raden wij dit af.

Wanneer mag ik weer sporten?

Afhankelijk van de soort en intensiteit van de sport raden we aan om 2-6 weken te wachten met sporten. Het maakt veel uit welke sporten je beoefent; tennissen kan bijvoorbeeld eerder dan wielrennen. Het is belangrijk het behandelde gebied zeker 4-6 weken te beschermen tegen activiteiten zoals fietsen en paardrijden.

Wordt een schaamlipcorrectie vergoed door mijn verzekering?

Het korte antwoord is nee, een schaamlipcorrectie wordt vrijwel nooit vergoed. Uitsluitend indien er sprake is van ernstige misvorming door verminking, ziekte, ongeval of medische verrichting wordt een schaamlipcorrectie vergoed door je zorgverzekering. Fysieke klachten, zoals bijvoorbeeld pijn met fietsen en vrijen zijn helaas geen redenen tot vergoeding.

Hier vind je ons:

V-Klinieken Leiden
Mary Beystraat 5-7
2324 DK Leiden

V-Klinieken Naarden
Ijsselmeerweg 100, Waterfront Naarderbos p2 - achterzijde gebouw
1411 DL Naarden

T: +31 (0)88 - 0042702
E: info@v-klinieken.nl