zorgkaart
Onze kliniek ontvangt een 9.7 uit 131 reviews op Zorgkaart Nederland
Feedback company reviews
Onze kliniek ontvangt een 9.3 uit 165 reviews op Feedback Company

Vaginaverstrakking na bevalling

Wat is het?

Moederschap is een prachtige reis, maar soms gaat het gepaard met veranderingen in het lichaam die je ongemakkelijk kan vinden. Bij V-Klinieken bieden we graag oplossingen voor postpartum klachten, zodat je je weer je beste zelf kunt voelen na de bevalling.

na bevalling

Post Partum klachten: veel voorkomende veranderingen na de bevalling

Na de bevalling ervaren veel vrouwen veranderingen in hun lichaam die variëren van fysiek tot emotioneel. Deze veranderingen zijn uniek voor elke vrouw en dus is persoonlijke zorg belangrijk. Enkele veelvoorkomende postpartum klachten zijn:

1. Veranderingen van de vagina

Het verlies van vaginale elasticiteit is een veelvoorkomende klacht na de bevalling, wat kan leiden tot een gevoel van mindere strakheid. Ook kan het zijn dat er tijdens de bevalling spieren zijn gescheurd of uitgerekt. Dit brengt allerlei ongemakken met zich mee zoals bijvoorbeeld minder gevoel tijdens het vrijen, luchtverlies uit de vagina, of geen tampons meer kunnen gebruiken.

Bij V-Klinieken bieden we gespecialiseerde behandelingen om de vaginale strakheid na een bevalling te herstellen en het seksuele welzijn te verbeteren. Je kunt een behandeling pas ondergaan als de menstruatie weer op gang is gekomen, en je geen borstvoeding meer geeft.

2. Littekens na de bevalling

Tijdens een bevalling kan de vagina inscheuren of ingeknipt worden. Soms geneest het litteken hiervan niet helemaal zoals je zou willen en kun je hier last van ondervinden. Ook kan dit invloed hebben op de elasticiteit van je vagina.

Dit kunnen wij voor je herstellen door middel van een littekencorrectie na een bevalling.

3. Veranderingen van de schaamlippen

Veranderingen in de schaamlippen kunnen voorkomen na de bevalling. Het kan bijvoorbeeld zijn dat door de uitrekking tijdens de bevalling, de schaamlippen asymmetrisch lijken. Ook kan de kleur of textuur van de schaamlippen veranderen door hormonale veranderingen. Voor sommige vrouwen kan het blijvende ongemak of gevoeligheid in het gebied rond de schaamlippen ervaren worden, wat het seksuele comfort kan beïnvloeden.

Onze deskundige chirurgen bieden op maat gemaakte schaamlipcorrecties na een bevalling om symmetrie te herstellen en eventuele ongemakken te verlichten. Je kunt een behandeling pas ondergaan als de menstruatie weer op gang is gekomen, en je geen borstvoeding meer geeft.

4. Femilift Behandelingen

Onze innovatieve Femilift behandelingen richten zich op het versterken van de vaginale wand, het verminderen van ongemak en het verbeteren van de algehele vaginale gezondheid. Een Femilift behandeling herstelt de vaginawand en verbetert de doorbloeding. Dit verstevigt en verstrakt de vaginawand. De vagina voelt nauwer en het gevoel bij vrijen wordt intenser. Deze behandeling is fijn als je (nog) geen operatie wilt.

Je kunt een Femilift behandeling na een bevalling pas ondergaan als de menstruatie weer op gang is gekomen, en je geen borstvoeding meer geeft. Femilift is ook een mooie behandeling om vaker te herhalen.

5. Tepelcorrecties

Na een bevalling kan het zijn dat de tepels veranderen van grootte of vorm. Ook kan het zijn dat de tepels intrekken. Dit kan vervelend zijn voor het zelfvertrouwen, of in het laatste geval om borstvoeding te kunnen geven.

Onze ervaren artsen kunnen met nauwkeurige tepelcorrecties na een bevalling helpen om de natuurlijke vorm en symmetrie te herstellen. Deze behandeling mag je vanaf 2 maanden na de bevalling ondergaan, mits je geen borstvoeding geeft.

Wat is een vaginaverstrakking?

Een vaginaverstrakking is een chirurgische ingreep om de (ingang van) de vagina de verstrakking en/of herstellen. De vagina wordt na deze ingreep strakker/nauwer en je krijgt meer controle over de spieren. De behandeling wordt ook wel een perineumcorrectie, perineoplastiek of vaginaverjonging genoemd. Tijdens deze ingreep wordt de spier bij de ingang van de vagina verstrakt en eventueel de vagina zelf tot 8 cm naar binnen toe. Ook kan er tijdens de ingreep een verzakking van de endeldarm verholpen worden.

Voordelen van onze behandelingen

  • Meer Gevoel bij het Vrijen: Vaginaverstrakkingen en Femilift behandelingen kunnen het seksuele genot vergroten door de vaginale strakheid te verbeteren.
  • Geen Luchtverlies van de Vagina: Vaginaverstrakkingen kunnen helpen bij het verminderen van ongewenst luchtverlies, wat na de bevalling een veelvoorkomend probleem kan zijn.
  • Herstel van Zelfvertrouwen: Na een vaginaverstrakking heb je bijvoorbeeld geen last meer van ongewenst luchtverlies, kun je weer zwemmen zonder daarna water te verliezen uit de vagina, en krijg je weer meer gevoel tijdens het vrijen. Zo hoef je je niet meer ongemakkelijk of onzeker te voelen.

Oplossingen die passen bij jouw unieke behoeften

Bij V-Klinieken geloven we in gepersonaliseerde zorg. Onze ervaren artsen staan klaar om samen met jou de beste oplossing te vinden voor jouw specifieke (post partum) klachten. We begrijpen dat deze klachten niet alleen fysiek, maar ook emotioneel impact kunnen hebben, en daarom bieden we een ondersteunende en vriendelijke omgeving.

Waarom kiezen voor V-Klinieken?

  • Expertise: Onze chirurgen zijn gespecialiseerd in cosmetische ingrepen die zich richten op de unieke behoeften van vrouwen.
  • Persoonlijke Zorg: We luisteren naar jouw wensen en zorgen, en bieden op maat gemaakte oplossingen.
  • Veiligheid: V-Klinieken staat voor hoogwaardige zorg en veiligheid, met geavanceerde medische faciliteiten.
  • Resultaten: Onze behandelingen zijn ontworpen om natuurlijke en mooie resultaten te leveren, zodat je weer vol zelfvertrouwen kunt stralen.

Neem contact op met V-Klinieken voor persoonlijk advies

Herontdek je zelfvertrouwen en je eigen lichaam met de ondersteuning van V-Klinieken. Neem vandaag nog contact met ons op voor een consult en ontdek hoe wij jou kunnen helpen bij het aanpakken van postpartum klachten. Je verdient het om je beste zelf te zijn!

FAQ

Hoe kan ik jullie bereiken na een behandeling?

Tijdens kantooruren (09:00 – 17:00 uur) kun je ons bereiken op: 088 – 0042 702 Buiten kantooruren bel je voor spoedgevallen het noodnummer dat wij je na de behandeling meegegeven hebben. De dienstdoende arts is 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar. Indien je onze voicemail krijgt, graag inspreken wie je bent en op welk telefoonnummer je bereikbaar bent en wij bellen zsm terug.

Hoe lang na de ingreep mag ik niet autorijden?

Wij adviseren om de eerste week na de ingreep geen auto te rijden.

Kan de wond na 8 weken nog open gaan?

Nee, na 8 weken kan de wond niet alsnog open gaan.

Kan ik mijn kind tillen na de ingreep?

Wij adviseren je om zo min mogelijk te tillen. Mocht je in een situatie komen dat je toch moet tillen, til dan vanuit de knieën.

Medicatiegebruik, moet ik mij daaraan houden?

Wij adviseren je wel om de eerste dagen het advies te volgen betreft medicatie. In je tasje die je meekrijgt zit een medicatie overzicht. Je kunt de eerste dagen na de behandeling elke 4-6 uur twee Paracetamol (500mg) tabletten gebruiken. Je krijgt van ons op de dag van de operatie een recept voor extra pijnstilling (Tramadol). Dit recept kun je bij jouw eigen apotheek afgeven en ophalen. Als je Paracetamol onvoldoende pijnstilling geeft kun je daarbij ook 1 tablet Tramadol innemen. De dag na de ingreep kan de Tramadol vervangen worden voor Ibuprofen.

Moet mijn huisarts ingelicht worden?

Na de behandeling krijg je per mail een brief voor je huisarts toegestuurd. Wij sturen deze brief alleen aan jou. Deze brief kun je doorsturen aan jouw huisarts, daartoe ben je echter niet verplicht.

Waarom is dit geen verzekerde zorg?

Helaas is een vaginaverstrakking nooit verzekerde zorg. Hoe onbegrijpelijk dit soms ook is.

Waarom kiezen voor V-Klinieken?

Wij richten ons uitsluitend op schaamlipcorrecties en vaginaverstrakkingen. Onze artsen zijn allen in Nederland opgeleid en zeer ervaren in hun vakgebied. Daarnaast is bij V-Klinieken het gehele ondersteunende team, van receptionistes tot operatieassistenten, volledig gespecialiseerd in de zorg rondom schaamlip- en tepelcorrecties. Onze kennis en ervaring maken het verschil.

Wanneer mag ik de ingreep na de bevalling doen?

Wij adviseren om de eerste menstruatie af te wachten, en je mag geen borstvoeding meer geven.

Hier vind je ons:

V-Klinieken Leiden
Mary Beystraat 5-7
2324 DK Leiden

V-Klinieken Naarden
Ijsselmeerweg 100, Waterfront Naarderbos p2 - achterzijde gebouw
1411 DL Naarden

T: +31 (0)88 - 0042702
E: info@v-klinieken.nl