Feedback company reviews
Op Feedback Company ontvangt onze kliniek een 9.3 uit 163 reviews

Schaamlipcorrectie na bevalling

Bij V-Klinieken bieden we graag oplossingen voor postpartum klachten, zodat je je weer je beste zelf kunt voelen na de bevalling.

Wat is het?

na bevalling

Bij V-Klinieken begrijpen we dat het moederschap een prachtige reis is, maar soms gepaard gaat met veranderingen in het lichaam die vrouwen ongemakkelijk kunnen vinden. Wij bieden graag oplossingen voor postpartum klachten, zodat je je weer je beste zelf kunt voelen na de bevalling.

Post Partum Klachten: Veelvoorkomende Veranderingen na de Bevalling

Na de bevalling ervaren veel vrouwen veranderingen in hun lichaam die variëren van fysiek tot emotioneel. Deze veranderingen zijn uniek voor elke vrouw en dus is persoonlijke zorg belangrijk. Enkele veelvoorkomende postpartum klachten zijn:

1. Veranderingen van de schaamlippen

Veranderingen in de schaamlippen kunnen voorkomen na de bevalling. Het kan bijvoorbeeld zijn dat door de uitrekking tijdens de bevalling, de schaamlippen asymmetrisch lijken. Ook kan de kleur of textuur van de schaamlippen veranderen door hormonale veranderingen. Voor sommige vrouwen kan het blijvende ongemak of gevoeligheid in het gebied rond de schaamlippen ervaren worden, wat het seksuele comfort kan beïnvloeden.

Onze deskundige chirurgen bieden op maat gemaakte schaamlipcorrecties na een bevalling om symmetrie te herstellen en eventuele ongemakken te verlichten. Je kunt een behandeling pas ondergaan als de menstruatie weer op gang is gekomen, en je geen borstvoeding meer geeft.

2. Veranderingen van de vagina

Het verlies van vaginale elasticiteit is een veelvoorkomende klacht na de bevalling, wat kan leiden tot een gevoel van mindere strakheid. Ook kan het zijn dat er tijdens de bevalling spieren zijn gescheurd of uitgerekt. Dit brengt allerlei ongemakken met zich mee zoals bijvoorbeeld minder gevoel tijdens het vrijen, of geen tampons meer kunnen gebruiken.

Bij V-Klinieken bieden we gespecialiseerde behandelingen om de vaginale strakheid na een bevalling te herstellen en het seksuele welzijn te verbeteren. Je kunt een behandeling pas ondergaan als de menstruatie weer op gang is gekomen, en je geen borstvoeding meer geeft.

3. Littekens na de bevalling

Tijdens een bevalling kan de vagina inscheuren of ingeknipt worden. Soms geneest het litteken hiervan niet helemaal zoals je zou willen en kun je hier last van ondervinden.

Dit kunnen wij voor je herstellen door middel van een littekencorrectie na een bevalling.

4. Femilift Behandelingen

Onze innovatieve Femilift behandelingen richten zich op het versterken van de vaginale wand, het verminderen van ongemak en het verbeteren van de algehele vaginale gezondheid.

Je kunt een Femilift behandeling na een bevalling pas ondergaan als de menstruatie weer op gang is gekomen, en je geen borstvoeding meer geeft.

5. Tepelcorrecties

Na een bevalling kan het zijn dat de tepels veranderen van grootte of vorm. Ook kan het zijn dat de tepels intrekken. Dit kan vervelend zijn voor het zelfvertrouwen, of in het laatste geval om borstvoeding te kunnen geven.

Onze ervaren artsen kunnen met nauwkeurige tepelcorrecties na een bevalling helpen om de natuurlijke vorm en symmetrie te herstellen. Deze behandeling mag je vanaf 2 maanden na de bevalling ondergaan, mits je geen borstvoeding geeft.

Wat is een Schaamlipcorrectie?

Een schaamlipcorrectie is een verkleining (of inkorting) van de binnenste schaamlippen (labia minora); daarom wordt dit ook wel een schaamlipverkleining genoemd. Een verkleining van de buitenste (labia majora) schaamlippen is ook mogelijk. Daarnaast zijn er diverse andere en aanvullende behandelingen hierop; zo kan bijvoorbeeld de clitoriscapuchon verkleind worden of kunnen littekens (bijvoorbeeld van een bevalling) gecorrigeerd worden.

Voordelen van Onze Behandelingen

  • Meer Gevoel bij het Vrijen: Vaginaverstrakkingen en Femilift behandelingen kunnen het seksuele genot vergroten door de vaginale strakheid te verbeteren.
  • Geen Luchtverlies van de Vagina: Vaginaverstrakkingen kunnen helpen bij het verminderen van ongewenst luchtverlies, wat na de bevalling een veelvoorkomend probleem kan zijn.
  • Herstel van Zelfvertrouwen: Schaamlipcorrecties, littekencorrecties en tepelcorrecties dragen bij aan het herstel van bijvoorbeeld de symmetrie, waardoor je je zelfverzekerder kan voelen in je lichaam.

Oplossingen die Passen bij Jouw Unieke Behoeften

Bij V-Klinieken geloven we in gepersonaliseerde zorg. Onze ervaren artsen staan klaar om samen met jou de beste oplossing te vinden voor jouw specifieke (post partum) klachten. We begrijpen dat deze klachten niet alleen fysiek, maar ook emotioneel impact kunnen hebben, en daarom bieden we een ondersteunende en vriendelijke omgeving.

Waarom Kiezen voor V-Klinieken?

  • Expertise: Onze chirurgen zijn gespecialiseerd in cosmetische ingrepen die zich richten op de unieke behoeften van vrouwen.
  • Persoonlijke Zorg: We luisteren naar jouw wensen en zorgen, en bieden op maat gemaakte oplossingen.
  • Veiligheid: V-Klinieken staat voor hoogwaardige zorg en veiligheid, met geavanceerde medische faciliteiten.
  • Resultaten: Onze behandelingen zijn ontworpen om natuurlijke en mooie resultaten te leveren, zodat je weer vol zelfvertrouwen kunt stralen.

Neem Contact op met V-Klinieken voor Persoonlijk Advies

Herontdek je zelfvertrouwen en omarm het moederschap met de ondersteuning van V-Klinieken. Neem vandaag nog contact met ons op voor een consult en ontdek hoe wij jou kunnen helpen bij het aanpakken van postpartum klachten. Je verdient het om je beste zelf te zijn.


Consult schaamlipcorrectie

FAQ

Hoe kan ik jullie bereiken na een behandeling?

Tijdens kantooruren (09:00 – 17:00 uur) kun je ons bereiken op: 088 – 0042 702 Buiten kantooruren bel je voor spoedgevallen het noodnummer dat wij je na de behandeling meegegeven hebben. De dienstdoende arts is 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar. Indien je onze voicemail krijgt, graag inspreken wie je bent en op welk telefoonnummer je bereikbaar bent en wij bellen zsm terug.

Hoe lang blijft het resultaat van de schaamlipcorrectie?

Een schaamlipcorrectie is in principe een eenmalige ingreep, het resultaat blijft de rest van je leven.

Kan de operatie plaatsvinden als ik ongesteld ben?

Zeker, de operatie kan gewoon doorgaan als je ongesteld bent. We kunnen ons voorstellen dat het voor jou misschien ongemakkelijk voelt, maar het is absoluut niet nodig om de behandeling hiervoor uit te stellen. Wel vragen wij je maandverband te dragen tijdens de herstelperiode, en geen tampon te gebruiken.

Kan ik een tampon gebruiken na een schaamlipcorrectie?

Tampons kunnen voorzichtig geplaatst worden vanaf 4 weken na de behandeling. Het is belangrijk het jonge wondgebied schoon te houden dus zorg ervoor dat je de tampons regelmatig wisselt.

Moet mijn huisarts ingelicht worden?

Na de behandeling krijg je per mail een brief voor je huisarts toegestuurd. Wij sturen deze brief alleen aan jou. Deze brief kun je doorsturen aan jouw huisarts, daartoe ben je echter niet verplicht.

Na hoe veel tijd kan ik weer aan het werk?

De meeste mensen gaan na een dag of 5 weer aan het werk. Dit is wel afhankelijk van het soort baan dat je hebt. Een rustige kantoorbaan kan uiteraard sneller dan een lichamelijk zware en intensieve baan. Je mag daarna ook wel weer licht huishoudelijk werk doen. Zware lichamelijke inspanning (ook tillen) mag de eerste twee weken niet. De genoemde termijnen zijn gemiddelden; het kan best zijn dat jij je sneller weer fit voelt of dat het herstel juist wat langer duurt.

Waarom kiezen voor V-Klinieken?

Wij richten ons uitsluitend op schaamlip- en tepelcorrecties. Onze artsen zijn allen in Nederland opgeleid en zeer ervaren in hun vakgebied. Daarnaast is bij V-Klinieken het gehele ondersteunende team, van receptionistes tot operatieassistenten, volledig gespecialiseerd in de zorg rondom schaamlip- en tepelcorrecties. Onze kennis en ervaring maken het verschil!
Drs. Joke Haartsen legt uit:

Wanneer mag ik weer seks hebben?

Ongeveer 6 weken na een schaamlipcorrectie is het weer mogelijk om geslachtsgemeenschap te hebben. Tot die tijd raden wij dit af.

Wanneer mag ik weer sporten?

Afhankelijk van de soort en intensiteit van de sport raden we aan om 2-6 weken te wachten met sporten. Het maakt veel uit welke sporten je beoefent; tennissen kan bijvoorbeeld eerder dan wielrennen. Het is belangrijk het behandelde gebied zeker 4-6 weken te beschermen tegen activiteiten zoals fietsen en paardrijden.

Wordt een schaamlipcorrectie vergoed door mijn verzekering?

Het korte antwoord is nee, een schaamlipcorrectie wordt vrijwel nooit vergoed. Uitsluitend indien er sprake is van ernstige misvorming door verminking, ziekte, ongeval of medische verrichting wordt een schaamlipcorrectie vergoed door je zorgverzekering. Fysieke klachten, zoals bijvoorbeeld pijn met fietsen en vrijen zijn helaas geen redenen tot vergoeding.

Hier vind je ons:

V-Klinieken Leiden
Mary Beystraat 5-7
2324 DK Leiden

V-Klinieken Naarden
Ijsselmeerweg 100, Waterfront Naarderbos p2 - achterzijde gebouw
1411 DL Naarden

T: +31 (0)88 - 0042702
E: info@v-klinieken.nl