zorgkaart
Onze kliniek ontvangt een 9.7 uit 131 reviews op Zorgkaart Nederland
Feedback company reviews
Onze kliniek ontvangt een 9.3 uit 165 reviews op Feedback Company

Tepelhofcorrectie

Wat is het?

Soms kan de tepelhof, het gekleurde gebied rond de tepel, te groot zijn of een onregelmatige vorm hebben. Een tepelhofcorrectie kan worden gebruikt om de tepelhof te verkleinen, te verfijnen of de vorm ervan te verbeteren.

Tepelhof correctie

Welke klachten kun je hebben van een grote tepelhof?

Een grote tepelhof geeft geen fysieke klachten, het is vooral een cosmetisch probleem. Het kan zijn dat de borsten als minder mooi worden ervaren omdat de verhouding tussen borst grootte en tepelhof grootte niet in balans is. De meeste tepels zijn onregelmatig van vorm en zien er niet uit als strakke gladde rondjes. Ondanks dit feit kan de wens bestaan om deze onregelmatigheid te corrigeren.

Hoe ontstaat een grote of onregelmatige tepelhof?

De huid van de tepelhof is dunner dan de huid van de borst. Tijdens de ontwikkeling van de borsten in de puberteit kan de tepelhof groter groeien dan de borst zelf.

Ook kan het zijn dat de huid van de tepelhof na een borstvergroting meer oprekt, of blijft de tepelhof groter ten opzichte van de kleiner geworden borsten na bijvoorbeeld het geven van borstvoeding.

Onregelmatigheid van de tepelhof kan ontstaan door operaties aan de borst, de tepel of de tepelhof.

Moet ik me zorgen maken over een grote of onregelmatige tepelhof?

Nee, een grote of onregelmatige tepelhof is vrijwel altijd een onschuldige aandoening. Verandert er iets aan een borst zonder aanwijsbare oorzaak? Dan adviseren wij je altijd je huisarts te raadplegen.

Wat kan V-Klinieken voor jou doen?

Tijdens een gratis en vrijblijvend consult bekijkt onze arts hoe groot de tepelhoven zijn. Dit varieert enorm en kan zelfs per borst verschillen. Ook wordt er besproken wat jouw wensen zijn, en wat haalbaar is bij een eventuele ingreep.

Indien de tepelhoven erg groot zijn en er de wens is deze veel te verkleinen, kan het advies zijn dit in twee verschillende operaties te doen met minimaal 6 maanden tijd tussen de 2 ingrepen. Onze plastisch chirurg kan beoordelen of dat ook het geval is in jouw situatie.

 

Behandeling

Tepelhof correctie

Hoe gaat de behandeling?

De behandeling bestaat uit een ingreep van 20-30 minuten per borst en vindt plaats onder lokale verdoving. De verdovingsprikjes zijn even gemeen, maar daarna voel je van de ingreep zelf vrijwel niets. Eerst wordt een donut vormige ring afgetekend in de buitenrand van de tepelhof. Deze tepelhof huid wordt verwijderd. Hierna wordt het geheel in lagen gehecht, waarbij soms gebruik wordt gemaakt van oplosbare hechtingen.

Direct na de ingreep kunnen er plooitjes verschijnen in de rand van de tepelhof, omdat de buitenste rand van de donut iets groter is dan de binnenste rand. Dit verdwijnt na verloop van tijd.

Zijn er risico’s aan de ingreep verbonden?

Ja, aan iedere ingreep zijn risico’s verbonden. Er is een risico op nabloeding, infectie, weefselversterf, of ontevredenheid met het resultaat. De kans op complicaties ligt bij V-Klinieken echter onder de 1%.

Zijn er na de behandeling nog beperkingen?

Wij raden je af om in de eerste 6 weken na de ingreep te sporten of ander zwaar lichamelijk werk te verrichten. Voor verdere nazorg kun je kijken op deze pagina.

Voor en na

FAQ

Hou ik na een ingetrokken tepelcorrectie nog gevoel in mijn tepel?

Jazeker. Mede afhankelijk van de gebruikte operatietechniek kan in de meeste gevallen het gevoel in de tepel intact blijven.

Kan ik na een tepelcorrectie nog borstvoeding geven?

Ja, dat kan. Bij de door ons gehanteerde operatietechniek is het bijna altijd mogelijk na een tepelcorrectie de functionaliteit van de tepel intact te houden en kun je gewoon borstvoeding geven na een bevalling.

Waarom voor V-Klinieken kiezen?

Wij richten ons uitsluitend op schaamlip- en tepelcorrecties. Onze artsen zijn allen in Nederland opgeleid en zeer ervaren in hun vakgebied. Daarnaast is bij V-Klinieken het gehele ondersteunende team, van receptionistes tot operatieassistenten, volledig gespecialiseerd in de zorg rondom schaamlip- en tepelcorrecties. Onze kennis en ervaring maken het verschil.

Hier vind je ons:

V-Klinieken Leiden
Mary Beystraat 5-7
2324 DK Leiden

V-Klinieken Naarden
Ijsselmeerweg 100, Waterfront Naarderbos p2 - achterzijde gebouw
1411 DL Naarden

T: +31 (0)88 - 0042702
E: info@v-klinieken.nl