zorgkaart
Onze kliniek ontvangt een 9.7 uit 123 reviews op Zorgkaart Nederland
Feedback company reviews
Onze kliniek ontvangt een 9.3 uit 164 reviews op Feedback Company

Voorbereiding schaamlipcorrectie

Voorbereiding

Wat moet je weten en waar moet je rekening mee houden voor je schaamlipcorrectie? Lees hier verder.

Voorbereiding schaamlipcorrectie

Bloedverdunnende medicijnen
Indien je bloedverdunnende medicijnen (zoals Marcoumar, Sinaspril, Sintrom, Ascal, APC, aspirine) en/of antibiotica gebruikt dien je dit te melden tijdens het intakegesprek met de medisch specialist. Deze zal met jou bespreken hoeveel dagen van tevoren de medicatie gestopt dient te worden. In uitzonderingsgevallen kunnen bloedverdunners doorgebruikt worden, maar uitsluitend na overleg met de behandelend medisch specialist.

Ibuprofen
Het gebruik van Ibuprofen dient 10 dagen voor de operatie te worden gestaakt.

Roken
Nicotine vernauwt de bloedvaten waardoor problemen bij de wondgenezing op kunnen treden, daarom is stoppen met roken een absolute voorwaarde. Bij voorkeur 6 weken voor de operatie.

Alcohol
Wij raden je aan vanaf enkele dagen voor tot enkele dagen na de ingreep geen alcohol te nuttigen.

Sieraden
Je mag tijdens de ingreep geen sieraden dragen.

Scheren
Wij verzoeken je om voor de operatie de schaamstreek te scheren of ontharen.

Handdoek
Wij adviseren je om een handdoek mee te nemen op de dag van de ingreep. Door een rol te maken van de handdoek kan deze op de terugreis dienen als een drukverband. Hiermee wordt eventuele zwelling zoveel mogelijk beperkt. Dit kun je tot 3 dagen na de behandeling blijven herhalen.

Heb je nog andere vragen? Neem gerust contact met ons op:

T: +31 (0)88 – 0042702
E: info@v-klinieken.nl

FAQ

Hoe kan ik jullie bereiken na een behandeling?

Tijdens kantooruren (09:00 – 17:00 uur) kun je ons bereiken op: 088 – 0042 702 Buiten kantooruren bel je voor spoedgevallen het noodnummer dat wij je na de behandeling meegegeven hebben. De dienstdoende arts is 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar. Indien je onze voicemail krijgt, graag inspreken wie je bent en op welk telefoonnummer je bereikbaar bent en wij bellen zsm terug.

Hoe lang blijft het resultaat van de schaamlipcorrectie?

Een schaamlipcorrectie is in principe een eenmalige ingreep, het resultaat blijft de rest van je leven.

Kan de operatie plaatsvinden als ik ongesteld ben?

Zeker, de operatie kan gewoon doorgaan als je ongesteld bent. We kunnen ons voorstellen dat het voor jou misschien ongemakkelijk voelt, maar het is absoluut niet nodig om de behandeling hiervoor uit te stellen. Wel vragen wij je maandverband te dragen tijdens de herstelperiode, en geen tampon te gebruiken.

Kan ik een tampon gebruiken na een schaamlipcorrectie?

Tampons kunnen voorzichtig geplaatst worden vanaf 4 weken na de behandeling. Het is belangrijk het jonge wondgebied schoon te houden dus zorg ervoor dat je de tampons regelmatig wisselt.

Moet mijn huisarts ingelicht worden?

Na de behandeling krijg je per mail een brief voor je huisarts toegestuurd. Wij sturen deze brief alleen aan jou. Deze brief kun je doorsturen aan jouw huisarts, daartoe ben je echter niet verplicht.

Na hoe veel tijd kan ik weer aan het werk?

De meeste mensen gaan na een dag of 5 weer aan het werk. Dit is wel afhankelijk van het soort baan dat je hebt. Een rustige kantoorbaan kan uiteraard sneller dan een lichamelijk zware en intensieve baan. Je mag daarna ook wel weer licht huishoudelijk werk doen. Zware lichamelijke inspanning (ook tillen) mag de eerste twee weken niet. De genoemde termijnen zijn gemiddelden; het kan best zijn dat jij je sneller weer fit voelt of dat het herstel juist wat langer duurt.

Waarom kiezen voor V-Klinieken?

Wij richten ons uitsluitend op schaamlip- en tepelcorrecties. Onze artsen zijn allen in Nederland opgeleid en zeer ervaren in hun vakgebied. Daarnaast is bij V-Klinieken het gehele ondersteunende team, van receptionistes tot operatieassistenten, volledig gespecialiseerd in de zorg rondom schaamlip- en tepelcorrecties. Onze kennis en ervaring maken het verschil!
Drs. Joke Haartsen legt uit:

Wanneer mag ik weer seks hebben?

Ongeveer 6 weken na een schaamlipcorrectie is het weer mogelijk om geslachtsgemeenschap te hebben. Tot die tijd raden wij dit af.

Wanneer mag ik weer sporten?

Afhankelijk van de soort en intensiteit van de sport raden we aan om 2-6 weken te wachten met sporten. Het maakt veel uit welke sporten je beoefent; tennissen kan bijvoorbeeld eerder dan wielrennen. Het is belangrijk het behandelde gebied zeker 4-6 weken te beschermen tegen activiteiten zoals fietsen en paardrijden.

Wordt een schaamlipcorrectie vergoed door mijn verzekering?

Het korte antwoord is nee, een schaamlipcorrectie wordt vrijwel nooit vergoed. Uitsluitend indien er sprake is van ernstige misvorming door verminking, ziekte, ongeval of medische verrichting wordt een schaamlipcorrectie vergoed door je zorgverzekering. Fysieke klachten, zoals bijvoorbeeld pijn met fietsen en vrijen zijn helaas geen redenen tot vergoeding.

Hier vind je ons:

V-Klinieken Leiden
Mary Beystraat 5-7
2324 DK Leiden

V-Klinieken Naarden
Ijsselmeerweg 100, Waterfront Naarderbos p2 - achterzijde gebouw
1411 DL Naarden

T: +31 (0)88 - 0042702
E: info@v-klinieken.nl