Feedback company reviews
Op Feedback Company ontvangt onze kliniek een 9.3 uit 163 reviews

Tepelverkleining

Het is middels een relatief kleine ingreep mogelijk om de tepel(s) in te korten en zo de gewenste balans (terug) te brengen.

Wat is het?

Tepelverkleining

Sommige mensen hebben tepels die als te lang worden ervaren in verhouding tot de rest van hun borst. Dat kan esthetisch storen, maar ook praktisch een probleem vormen. Het is middels een relatief kleine ingreep mogelijk om de tepel(s) in te korten en zo de gewenste balans (terug) te brengen. Dit heet een tepelverkleining of lange tepelcorrectie.

Welke klachten kun je hebben van lange of vervormde tepels?

Lange of vervormde tepels geven meestal geen fysieke klachten, het is vooral een cosmetisch probleem. Mensen vinden hun borsten dan vaak minder mooi, voelen zich ongemakkelijk in de sauna, of ze storen zich aan het doorschijnen van tepels in topjes of badkleding. De meeste tepels zijn onregelmatig van vorm en verschillen bij iedereen. Ondanks dat kun je de wens hebben deze onregelmatigheid te corrigeren.

Hoe ontstaan lange of vervormde tepels?

Vaak is het genetisch bepaald. Soms kunnen de tepels na borstvoeding veranderen, en dit kan extra opvallen door het volumeverlies van de borsten na borstvoeding.

Moet ik me zorgen maken over lange tepels?

Nee, lange tepels zijn vrijwel altijd een onschuldige aandoening. Verandert er iets aan een borst zonder aanwijsbare oorzaak adviseren wij je altijd je huisarts te raadplegen.

Wat kan V-Klinieken voor jou doen?

Tijdens een vrijblijvend consult bekijkt onze arts de tepels en bespreekt met jou je wensen. Als je in aanmerking komt voor een tepelverkleining kan de ingreep ingepland worden.Consult tepelcorrectie

 

Behandeling

Tepelverkleining

Hoe gaat de behandeling?

De behandeling vindt plaats onder lokale verdoving. De verdovingsprikjes zijn even gemeen, maar daarna voel je van de ingreep zelf vrijwel niets.

Hierna wordt het gebied gedesinfecteerd en wordt er afgetekend wat er precies weggehaald gaat worden. Na het verwijderen van het overtollige weefsel wordt de wond gehecht met (niet-oplosbare) hechtingen. Tenslotte wordt het gebied schoongemaakt en afgeplakt met pleisters.

Het herstelproces na een tepelverkleining is over het algemeen snel en relatief pijnloos. Onze ervaren chirurgen en medisch personeel zullen er zijn om je door elke stap van het proces te begeleiden en eventuele vragen te beantwoorden die je zou kunnen hebben. Lees hier meer over de nazorg en het herstel na een tepelverkleining.

Als je meer wilt weten over de tepelverkleining of als je geïnteresseerd bent in een consult om te zien of deze ingreep geschikt is voor jou, boek dan gerust een gratis en vrijblijvend consult.

Voor en na


Tepelverkleining
Tepelverkleining na borstvoeding

 

Tepelverkleining voor en na
Tepelverkleining

 

FAQ

Hou ik na een ingetrokken tepelcorrectie nog gevoel in mijn tepel?

Jazeker. Mede afhankelijk van de gebruikte operatietechniek kan in de meeste gevallen het gevoel in de tepel intact blijven.

Kan ik na een tepelcorrectie nog borstvoeding geven?

Ja, dat kan. Bij de door ons gehanteerde operatietechniek is het bijna altijd mogelijk na een tepelcorrectie de functionaliteit van de tepel intact te houden en kun je gewoon borstvoeding geven na een bevalling.

Waarom voor V-Klinieken kiezen?

Wij richten ons uitsluitend op schaamlip- en tepelcorrecties. Onze artsen zijn allen in Nederland opgeleid en zeer ervaren in hun vakgebied. Daarnaast is bij V-Klinieken het gehele ondersteunende team, van receptionistes tot operatieassistenten, volledig gespecialiseerd in de zorg rondom schaamlip- en tepelcorrecties. Onze kennis en ervaring maken het verschil.

Hier vind je ons:

V-Klinieken Leiden
Mary Beystraat 5-7
2324 DK Leiden

V-Klinieken Naarden
Ijsselmeerweg 100, Waterfront Naarderbos p2 - achterzijde gebouw
1411 DL Naarden

T: +31 (0)88 - 0042702
E: info@v-klinieken.nl