Feedback company reviews
Op Feedback Company ontvangt onze kliniek een 9.3 uit 163 reviews

het taboe doorbroken, wijde vagina invloed op seksleven

Het taboe doorbroken: hoe een wijde vagina invloed kan hebben op jouw seksleven

Er kunnen veel verschillende redenen zijn waarom een vagina “wijd” aanvoelt. Sommige van deze factoren zijn natuurlijk en normaal, terwijl andere ontstaan zijn op een andere manier. 

Na een bevalling, bij overgewicht, constipatieproblemen of door het ouder worden van de spieren rondom het vaginagebied kan een vagina verslappen of wijder worden. Dit kan allerlei vervelende klachten geven zoals een zwaar gevoel in de onderbuik en luchtverlies uit de vagina.

Ook kan een wijde vagina een negatieve invloed hebben op je seksleven. In deze blog zetten we graag op een rij wat wij vaker horen tijdens onze consulten, om zo het taboe te doorbreken met als doel meer vrouwen te laten weten dat je niet rond hoeft te lopen met vaginale klachten.

Lucht uit de vagina (vaginaal luchtverlies)

Als je een wijde vagina hebt, kun je last hebben van vaginaal luchtverlies. Dit gebeurt bijvoorbeeld tijdens het sporten, maar ook tijdens het vrijen kan dit voorkomen. Veel vrouwen voelen zich daardoor ongemakkelijk of onzeker, omdat er geluidjes vrijkomen tijdens de seks. Zo wordt iets waar je plezier in zou moeten hebben een stressvolle gebeurtenis. 

Met een huidige, maar ook zeker met een nieuwe partner kan het ongemakkelijk voelen om dit bespreekbaar te maken. Want hoe leg je uit dat je vagina “gekke geluidjes” maakt?

Geen gevoel tijdens seks 

Ook kan het zijn dat je minder gevoel ervaart tijdens het vrijen, waardoor je het plezier een beetje verloren bent. Een wijde vagina kan het moeilijker maken om seksuele voldoening te ervaren, omdat er minder wrijving is tijdens penetratie.

Veel vrouwen worden weggestuurd bij ziekenhuizen of huisartsen met de boodschap “dat hoort nou eenmaal bij het krijgen van kinderen”. 

Bij V-Klinieken vinden we het belangrijk dat jouw verhaal gehoord wordt, waarna we gaan kijken wat we voor jou kunnen betekenen. 

Het taboe rondom vaginale klachten

Het is helaas nog steeds taboe om te praten over je vaginale klachten, waardoor je misschien langer rondloopt met klachten dan nodig is. Meer vrouwen dan je misschien denkt hebben last van een wijde vagina, en dit is niets om je voor te hoeven schamen.

Ben jij benieuwd wat er mogelijk is voor jou? Heb je behoefte om serieus genomen te worden op een plek waar jouw verhaal welkom is? Boek dan een gratis en vrijblijvend consult in met een van onze artsen.