Feedback company reviews
Op Feedback Company ontvangt onze kliniek een 9.3 uit 163 reviews

littekens bij vagina

Littekens bij mijn vagina na een bevalling, wat kan ik daaraan doen?

Een van de veelvoorkomende lichamelijke zorgen die vrouwen na een bevalling hebben, zijn littekens bij de vagina. Deze littekens kunnen zowel fysiek als emotioneel ongemak veroorzaken. In deze blog willen we je graag kennis laten maken met effectieve behandelingen om hiermee om te gaan.

Ontstaan van littekens na de bevalling

Tijdens een bevalling kunnen littekens ontstaan in het vaginale gebied. Deze kunnen het resultaat zijn van een knip in het perineum om de bevalling te vergemakkelijken, of van natuurlijke (in)scheuring tijdens de geboorte. Hoewel littekenvorming een normaal onderdeel is van het genezingsproces, kunnen ze soms hinderlijk zijn of niet helemaal genezen zoals gewenst.

Welke behandeling zijn er mogelijk bij bevallingslittekens?

Gelukkig zijn er diverse behandelingen mogelijk om littekens bij de vagina te verbeteren. V-Klinieken biedt gespecialiseerde behandelingen die helpen bij het verminderen van de zichtbaarheid en het fysieke ongemak van littekens.

Chirurgische littekencorrectie rond de vagina

Een chirurgische littekencorrectie is over het algemeen een relatief kleine ingreep die onder lokale verdoving wordt uitgevoerd, waardoor je niet onder narcose hoeft. Het gebied rondom het litteken wordt verdoofd voor de ingreep, zodat je behalve de verdovingsprikjes weinig zult voelen tijdens de behandeling. Na de ingreep hoef je alleen nog terug te komen voor het verwijderen van de hechtingen en de eindcontrole.

Herstellen na littekenverwijdering

Goede nazorg is essentieel voor een succesvol herstel na elke behandeling. Onze specialisten geven je advies over hoe je het behandelde gebied moet verzorgen voor een optimaal genezingsproces. Het is belangrijk om eventuele inspannende activiteiten, zoals geslachtsgemeenschap, te vermijden gedurende de aanbevolen herstelperiode.

Bij V-Klinieken begrijpen we hoe belangrijk het is voor vrouwen om zich comfortabel en zelfverzekerd te voelen over hun lichaam, juist ook na een bevalling. Onze gespecialiseerde behandeling voor littekencorrectie kan helpen om littekens bij de vagina te verminderen. Neem vandaag nog contact met ons op om een gratis, vrijblijvend consult te plannen en te ontdekken welke behandeling het beste bij jou past.

Ons toegewijde team staat klaar om je te ondersteunen op jouw weg naar hernieuwd zelfvertrouwen.